Barvy, chutě a vůně babího léta na Slovácku aneb Eště vínko nevykyslo...

18.09.2021 13:00

Datum bude ještě upřesněno...

 

  (součást víkendové akce Mikroregionu Nový Dvůr)

Místo: mikroregion Nový Dvůr-Vlkoš, Skoronice, Vacenovice, Milotice, Ratíškovice

Burčákové putování "Eště vínko nevykyslo..." představí barvy, vůně a chutě babího léta ve čtyřech vinařských areálech obcí mikroregionu Nový Dvůr.
Nedělní Trh místních produktů na nádvoří milotického zámku je přehlídkou dovednosti řemeslníků, kulinářů a vinařů ze všech obcí Nového Dvora.


Zveme vás na nejrozsáhlejší organizovaný burčákový pochod a slavnosti vinobraní, akce s vinařskou tématikou, v ČR. 

Hlavním cílem je nabídnout vám možnost ochutnat vína a burčák zdejších malovinařů přímo v místě jejich vzniku, ukázat zdejší architekturu sklepních kolonií, přiblížit výrobní technologie a v neposlední řadě zdejší zvyky a bohatý kulturní život obcí Mikroregionu Nový Dvůr. Vacenovice - Habánský sklep, Skoronice – obec jízdy králů, zapsaná do nehmotného dědictví UNESCO, Milotice - státní zámek, Ratíškovice - unikátní šlapací drezína, Vlkoš - Muzeum armádního generála S. J. Ingra...

A také se projít krásnou a tajemnou přírodou.

Jde o akci za účasti, tzn. otevření, cca 40 zdejších sklepů, při které budou mít účastníci možnost ochutnávky a zakoupení veškerých nabízených vín a burčáku v otevřených sklepech. Podmínkou každého otevřeného sklepa bude nabídka burčáku a min. 3 vzorků různých vín.